Dia de l’Hepatitis C 2020

Com cada any, el 28 de juliol commemorem  el Dia Mundial de les Hepatitis Víriques, promogut l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Enguany ho farem organitzant la jornada “A 10 ANYS DE L’OBJECTIU DE L’ELIMINACIÓ DE L’HEPATITIS C… ON SOM?”. Malgrat la pandèmia de la COVID-19, creiem que cal mantenir el treball de reflexió i sensibilització d’aquesta jornada anual,  atès que les hepatitis víriques, especialment l’hepatitis C crònica, continuen sent un greu problema de salut pública, amb una elevada morbimortalitat.

  • Jornada: A 10 ANYS DE L’OBJECTIU DE L’ELIMINACIÓ DE L’HEPATITIS C… ON SOM?
  • Dimarts 28 de juliol, de 10.00 a 12.00 h

L’objectiu d’aquesta jornada és recordar que estem a 10 anys de la fita proposada per l’OMS d’eliminar l’hepatitis C i altres hepatitis víriques com a problema de salut pública el 2030, proposta que forma part dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. Explicarem què s’ha aconseguit fins ara dins el marc d’actuació del Pla de prevenció i Control de l’Hepatitis C de Catalunya, quines són les principals línies estratègiques de treball i els reptes més importants. A més, comptarem amb el Dr. John Dillon, hepatòleg i catedràtic de la Universitat de Dundee a Escòcia. Ell ha participat directament en l’elaboració del Pla d’Escòcia per l’eliminació de l’hepatitis C i ha treballat extensament en intervencions dirigides a poblacions vulnerables, que són clau en la desitjada eliminació de l’hepatitis C a través d’estratègies de microeliminació.

Arran de les circumstàncies actuals, enguany la jornada la farem en línia. Us adjuntem el programa on també hi trobareu un enllaç al formulari d’inscripció. Les persones inscrites rebreu puntualment l’enllaç de connexió a la plataforma per fer el seminari web el dia 28 de juliol.

Us hi esperem!

Joan Colom Farran

Director del programa PCAVIHV (Prevenció, Control i Atenció al VIH, les ITS i les Hepatitis Víriques)

 

Reunió Hepatitis C 28-7-20